blackrs, zależy gdzie ucho przyłożyć, ale człowiek jest po to aby walczyć i cieszyć się życiem
[O1] hamulce MIKODA drgają przy hamowaniu
Zwiń
X
-
tez mam mikody nawiercane nacinane.
nie mozna na rozgrzanych blokach myc szybko auta.
krzywia sie i to nie tylko te tarcze.
zawsze zchłodzic fure a potem lac woda po felgach.
inna sprawa ze genialne nie sa.
tempe hamowanie i szybko sie przegrzewają.
lepiej brembo racing i ferodo klocki.SPRZEDAM TANIO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylHamulce założyłem rok temu tarcze są jeszcze grube,ale coś z nimi nie tak bo przy hamowaniu wyrywa mi kiere z rąk ! Czy warto je toczyć ? czy daćsobie spokój i kupić nowe juz nie nawiercane !?!
Witam.
Jak wspomniał kolega powyżej , nie zawsze powodem „szarpania” kierownicy podczas hamowania są tarcze - zużyte klocki lub luz w układzie kierowniczym /zawieszeniu/ też wiele potrafi ...
Czy przetaczać tarcze ? Zważ iż fabryczna grubość tarczy wentylowanej , wynosi : 22mm.
minimalna /dopuszczalna/ 19mm. Tak wiec przy równomiernym zużyciu było by po 1,5 mm na stronę.
Po rocznej eksploatacji jakoś nie bardzo to widzę , owszem kiedyś tarcze przetaczano często ale było to spowodowane : dostępnością części , ceną , i chyba mniejszą świadomością.
Przykładem na edukację motoryzacyjną / i nie tylko / jest powszechne stosowanie opon zimowych , a zimy mamy bardziej łagodne niż w dawnych latach.
Jakie tarcze ? Tu jest duży wybór i nie mało komentarzy , ja intensywnie eksploatuję w ekstremalnych warunkach tarcze: Zimmermann i złego słowa o nich nie powiem.
Średnio zmieniam co 50 tys. wraz z klockami Ferodo (raz w roku) jest to przebieg w większości na trasach , ale nawierzchnie podłe.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Nie zmienia to faktu, że produkty owej firmy to szajswww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miguelloGeneralnie trochę loteria z tymi tarczami
Witam.
I to chyba najbardziej trafne podsumowanie tematu , wprawdzie szczęściu należy pomóc - wybierając firmę co do której ma się jakieś zaufanie – Ale jak wynika z wypowiedzi , to co dla jednego jest dobre , dla drugiego już nie koniecznie ...
Dlatego unikałbym jednoznacznych ocen , ja wspomniałem o zestawie który spełnia moje oczekiwania : mam skuteczne hamulce / nie zwalniacze / i po rocznej eksploatacji rozstaję się z nim bez żalu , zakładam następny taki sam z nadzieją że nikt niczego nie „ulepszył”...
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZoltarNie zmienia to faktu, że produkty owej firmy to szajsszahi
Komentarz
-
-
Re: hamulce MIKODA drgają przy hamowaniu
Zamieszczone przez wasylKrótkie pytanie. Hamulce założyłem rok temu tarcze są jeszcze grube,ale coś z nimi nie tak bo przy hamowaniu wyrywa mi kiere z rąk ! Czy warto je toczyć ? czy daćsobie spokój i kupić nowe juz nie nawiercane !?! :roll:
moje przelataly juz ze 40000 km, byly przegrzane kilka razy i zadnego bicia czy telepania nie makazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
ja Koledzy i Koleżanki nie polecam tych tarcz/ mikoda gt/
od razu po założeniu zaczeły bić, sam zakładałem, idealnie wszystko było wyczyszczone i sprawdzone czujnikiem zegarowym.
Teraz byłem przed zakupem tarcz i klocków w skodzie i oglądałem superba 170 koni, miał założone tarcze i klocki TRW.
takie więc kupiłem. Od razu lepiej, zero bicia jak na razie.
tamte mikody to szajs totalny, rozumiem bicie na boki ale jak sprawdziłem bicie góra-dół to nie mam pytań. 3,5 mm
przejechałem trase do francji i z powrotem na nich totalnie Wq...ny biciem. Zaznaczam że nie spadła żadna kropla deszczu, tak więc odpada rozhartowanie tarczy w kałuży.
do tego nie da się ich przetoczyć przez te nawiercanie....
szkoda kasy na nie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chimek11do tego nie da się ich przetoczyć przez te nawiercanie....
szkoda kasy na nie.
w tym przypadku ja rzeklbym nie warto....
czemu tych tarcz nie reklamowales ?kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz